Futuro Intercom informatie en installatie

In ons assortiment vindt u de meest uiteenlopende intercoms van het gerenommeerde merk Futuro. U bestelt bij Intercomdiscounter.nl zowel kant en klare intercom pakketten die u direct thuis kan installeren, als losse onderdelen van Futuro. Lees hier over de uitgebreide mogelijkheden van Futuro intercoms.

Op deze pagina lees u meer over de werking van de Futuro intercoms. Op de product pagina’s vindt u meer informatie over de algemene werking.

Futuro FU-NVX300-7 monitor

Futuro FU-NVX300-7

Aan de linkerzijde van het scherm, bevinden zich 3 leds, onder de eerste rode controle LED, bevinden zich 2 blauwe LED’s welk gaan knipperen als vanaf respectivelijk de 1e aangesloten buiten unit, of de (optionele) 2e aangesloten buiten unit is aangebeld.

Het fotogeheugen is vast ingebouwd geheugen. Dit garandeert een foutloze werking omdat het functioneren niet beinvloed wordt door het merk of de kwaliteit van externe geheugendragers zoals SD-kaarten.

Bedieningstoetsen

Futuro bedieningstoetsen

Toets voor observeren
Met deze toets kan de monitor zelf aangezet worden zodat het beeld van de buiten unit bekeken kan worden. Bij een systeem met 2 buiten units kan naar de 2e buiten unit geschakeld worden door een 2e keer op deze toets te drukken. Als u nogmaals op de toets drukt dan schakelt het scherm uit, als u de toets niet aanraakt dan zal de automatisch na 2 minuten terugkeren naar de stand-by stand.

Toets voor oproepen

Bij een systeem met meerdere monitor units is het mogelijk om vanaf één binnenunit de andere units op te roepen om “inter-communicatie” tot stand te brengen.

“Inter-communicatie” is een spreek/luisterverbinding tussen de unit waar de oproep gedaan is en de unit(s) die de oproep beantwoord hebben zodat via spraak-intercom gecommuniceerd kan worden.

Druk 1x kort op de OPROEPEN toets. Op alle aangesloten binnen- units klinkt nu het oproepgeluid. Een binnenunit kan de oproep beantwoorden door 1x kort te drukken op de SPREKEN toets.
Alle aangesloten binnenunits kunnen de oproep beantwoorden en zodoende meedoen in het “inter-communicatie” netwerk.

Toets voor deur-openen
Indien een elektrische deuropener of poortopener is aangesloten dan kan met deze toets de deuropener/poortopener geactiveerd worden. In een systeem met 2 buiten untis wordt alleen die deuropener/poortopener geactiveerd waar vandaan is aangebeld.

Toets voor spreken
De mogelijkheid om te spreken met de bezoeker wordt niet standaard geactiveerd nadat is aangebeld. Met de toets voor spreken kan deze funtie geactiveerd worden. Druk nogmaals op deze toets om de spraak-intercom te beeindigen.

Als is aangebeld, of als de monitor door de bewoner zelf geactiveerd is, dan is de spraak-intercom nog niet geactiveerd zodat geluiden uit de woning niet automatisch direct hoorbaar zijn.

Instellingen

Instellingen Futuro intercom

De bediening van de instellingsmogelijkheden bevindt zich aan de zijkant van de monitor, en is makkelijk bereikbaar

De volgende instellingen zijn mogelijk:

  • Volume van de spraak-intercom
  • Helderheid
  • Kleurintensiteit
  • Volume van het oproep geluid

Datum en tijd

Druk op de CAMERA toets, en houdt deze ingedrukt gedurende 6 seconden. De laatste 2 cijfers van het jaar gaan knipperen. Gebruik de PIJL toetsen om het jaar in te stellen. Druk vervolgens op de CAMERA toets om de keuze te bevestigen en naar de maandinstellingen te gaan. De cijfers van de maand gaan knipperen. Stel wederom met de PIJL toetsen de maand in. Stel op de zelfde wijze de dag van de maand, de uren en de minuten in.

Sluit af door weer op de CAMERA toet te drukken. Indien gedurende 10 seconden geen enkele toets wordt ingedrukt dan keert de unit automatisch terug naar de stand-by mode.

Foto opname

Futuro intercom foto opname

Van iedere bezoeker wordt 3 seconden nadat is aangebeld automatisch een foto in het geheugen opgeslagen. Daarnaast kunnen foto’s tevens door de bewoner zelf op ieder gewenst moment opgeslagen worden. Dankzij de capaciteit van maar liefst 400 kleurenfoto’s heeft u altijd een afbeelding van bezoekers die aangebeld hebben, altijd voorzien van de datum en tijd.

De bediening van het fotogeheugen geschiedt met de 4 verticaal geplaatste touch-screen rechts van het LCD scherm.
De instellingsmogelijkheden zijn:

  • Zelf een foto nemen
  • Bladeren door de bestaande foto’s
  • Fotos verwijderen uit het geheugen
  • Schakelen van een scherm met 6 fotos naar één ingezoomde fullscreen foto
  • Instellen van datum en tijd

Datum en tijd instellen

Druk op de CAMERA toets, en houdt deze ingedrukt gedurende 6 seconden. De laatste 2 cijfers van het jaar gaan knipperen. Gebruik de PIJL toetsen om het jaar in te stellen. Druk vervolgens op de CAMERA toets om de keuze te bevestigen en om vervolgens naar de maandinstelling te gaan. De cijfers van de maand gaan knipperen. Stel wederom met de PIJL toetsen de maand in. Stel op dezelfde wijze de dag van de maand, de uren en de minuten in. Sluit af door weer op de CAMERA toets te drukken.

Bel melodie aanpassen

U kunt de bel melodie aanpassen door tegelijk op de talking en het slotje te drukken op de voorzijde van de intercom, vervolgens kunt u dmv het herhaaldelijk drukken op het slotje een nieuwe bel melodie selecteren, deze bevestigd u door op de talking button te drukken. Standaard geeft de buitenunit ook een melodie af, wilt u dit uitzetten verwijder dan Jumper J1 achter op de monitor.

Futuro intercom installeren

Futuro intercom installatieschema

Bovenstaand schema laat zien hoe de Futuro intercom aangesloten dient te worden. In bovenstaand schema is de FU-SB-100 buitenunit weergeven, dit schema is ook geldig voor de overige Futuro modellen.

Tussen de buitenunit en de monitor(-en) dient een 4 aderige kabel getrokken te worden, u kunt hiervoor standaard UTP kabel voor gebruiken. Deze kunt u eventueel bij uw bestelling mee bestellen. Als u meerdere schermen wilt aansluiten dan dient u deze parallel op de bekabeling die naar de buitenunit loopt aan te sluiten.

De maximale afstand van de monitor naar de buitenunit kan 100 meter bedragen, de afstanden tussen de schermen onderling is maximaal 50 meter.

Elk scherm dient voorzien te worden van 14,5VDC voeding (wordt meegeleverd bij uw bestelling).

Een tweede buitenunit sluit u aan met een 4 aderige kabel op de achterzijde van de monitor, de Futuro monitoren hebben 2 ingangen, u kunt dus maximaal 2 buitenunits aansluiten op dit intercom systeem.

Zie onderstaand schema hoe de aansluitingen achterop de monitor eruit ziet. Daarnaast kunt u zien waarvoor de diversen Jumpers voor dienen.

Intercom monitor aansluiting

De deur/poort opener sluit u aan op de buitenunit, u kunt een deuropener + voeding eventueel bij uw intercom bestellen.

Aansluitschema deuropener


Sluit 1 draad van de voeding voor de deuropener rechtstreeks aan op de elektrische deuropener (zwart in het schema) en sluit de 2e draadvan de voeding aan op de deuropener via de 2 schakeldraden van het potentiaalvrije contact (rood in het schema)

Deuropener aansluitschema

Onderstaand de Futuro intercomsystemen waar bovenstaande van toepassing is:

Futuro intercom voorzien van een smalle buitenunit, de monitor wit

Futuro intercom voorzien van een smalle buitenunit, de monitor zwart

Futuro intercom voorzien van een inbouw buitenunit, de monitor wit

Futuro intercom voorzien van een inbouw buitenunit, de monitor zwart

support

Heb je een vraag?  

BEREIKBAAR MA T/M ZO 24UUR PER DAG!

Intercom Discounter

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte.

Bedrijfsgegevens

Intercomdiscounter.nl
Jan Matthijssenlaan 61
3232ED Brielle
KvK nr: 84203951
BTW nr: NL002823874B80
Tel. nr: 085-7737664

© 2009 – 2022 Intercomdiscounter.nl. Alle prijzen zijn inclusief BTW.

Klantbeoordeling 9.5/10
5/5
Vergelijken
Vergelijken ×
Vergelijken Doorgaan met winkelen